Kennis maken

 

Hallo, ik ben Samantha. Masseuse, een trotse moeder van 2 kinderen en een echt theeleut. Ik houd van wandelen in het bos en over het strand. Een nuchter persoon met beide voeten op de grond die intens geniet van de kleine dingen. Ook ben ik iemand met een geschiedenis van veel hoofdpijn.

In de afgelopen jaren ben ik bij vele specialisten geweest, waarvan vele een snelle oplossing hadden maar niks voor lange termijn. Tot ik met iemand in contact kwam die het vanuit een holistische benadering bekeek en aangaf dat het niet puur een lichamelijke klacht was. Mijn lichaam probeert door hoofdpijn een signaal te geven dat het ergens tegen aan loopt. Door op zoek te gaan naar de ‘echte’ oorzaak en te luisteren naar mijn lichaam zijn mijn hoofdpijnklachten enorm verminderd.
Toen ik jaren geleden begon met masseren waren dat voornamelijk ontspanningsmassages. Al snel kreeg ik de vraag of ik ook de bekende nek-, schouder- en rug klachten wilde behandelen. Wat soms een gewone lage rugklacht leek, was oorspronkelijk een klacht vanuit een gespannen kuit. Gespannen schouders werden veroorzaakt door een emotionele blokkade. Hierdoor in combinatie met mijn eigen ervaring werd steeds meer mijn interesse gewekt om uit te zoeken waar de lichamelijke klachten nu echt door veroorzaakt worden. Mijn holistische kijk op masseren werd steeds breder. Intuïtief masseren en voelen wat het lichaam nodig heeft wordt ondersteund door opgedane kennis. Ik ben dankbaar voor de vele cliënten waarbij ik heb mogen ervaren hoe hun lichamelijke klachten werden opgelost door de echte onderliggende oorzaak aan te pakken.
Masseren doe ik al vele jaren en ik word altijd blij als iemand ontspannen van de massagetafel afstapt of aangeeft dat de stramme spieren weer veel soepeler voelen.  Nu met mijn kijk als massagetherapeut en een holistische benadering merk ik dat de massages ook op langere termijn effect hebben op lichaam en geest.

Jouw verhaal vertaald

Wil je weer in contact komen met je eigen lichaam en totale ontspanning ervaren, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Ik bied jou een moment voor jezelf aan waarbij je even alles de boel kunt laten en echt alleen even tijd voor jezelf hebt. Een Mindful Moment waarbij drukke en onrustige gedachtes geparkeerd worden waardoor jij in het hier en nu kunt zijn. Het doel is om bewust te ontspannen, bewust naar je lichaam te ‘luisteren’ om te achterhalen waar die vervelende klacht toch vandaan komt.  Een fijne en veilige plek waar er geen oordelen zijn.

Het lichaam heeft veel te vertellen en is vaak een tolk van onze psyche. Dit is absoluut niet zweverig en vele wetenschappelijke onderzoeken bevestigen dit ook. Massages zorgen ervoor dat de doorbloeding verbetert en (emotionele ) blokkades weer opgeheven worden waardoor de energie vrij kan stromen.
Iedereen heeft een verhaal, ook als het niet hardop verteld wordt. Ik luister en help jou luisteren naar wat jouw lichaam vertelt.

Mindfulness

Mindful en mindfulness zijn al enige tijd zeer populaire termen die in verschillende contexten gebruikt wordt. Mindful wandelen, Mindful opvoeden, Mindful schoonmaken, Mindful scheiden. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een zelfhulpboek geschreven met de term Mindful ervoor. Mindfulness is een levensstijl geworden en vele mensen weten in grote lijnen wat dit inhoudt. Maar wat betekent dit nou echt?
Mindful staat eigenlijk voor leven met aandacht,
– in het hier en nu
– doelbewust (niet doelgericht)
– zonder oordeel.
Er zijn vele wetenschappelijke onderzoeken waarbij naar voren komt dat mindfulness kan ondersteunen bij het herstel van depressies en een burn-out.
Ervaar jij deze klachten? Neem dan contact op en dan bespreken we samen hoe een massage ook jou kan ondersteunen in jouw herstelproces.