Welke reden voor een massage heb jij?

Goed voor jezelf zorgen is erg belangrijk. Een combinatie van gezonde voeding, beweging en me-time hebben een positief effect op lichaam en geest. Door hier bewustere keuzes in te maken en ook door dingen te doen waar je energie van krijgt kun je meer rust vinden, meer energie krijgen, je gelukkiger voelen en meer balans in je leven krijgen. Daardoor kun je bijvoorbeeld ook meer aandacht besteden aan de mensen om je heen zoals je gezin en vrienden. Neem tijd voor jezelf en doe wat je graag doet!

me-time kan op vele manieren en het nemen van een massage is er één van. Even een moment voor jezelf, ontspannen, je weerstand verhogen of korte metten maken met vervelende lichamelijke klachten; er zijn genoeg redenen om een massage te boeken!

Voorafgaand aan iedere afspraak bespreken we waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Dit kan een pijnlijke klacht zijn of een thema wat op dat moment speelt in jouw leven. Door een zo goed mogelijke afstemming met jou als persoon, ontvang je een massage die bij je past, op dat moment. Hierdoor is geen enkele massage hetzelfde. Tijdens deze massage wordt er naast het fysieke aspect, veel aandacht besteed aan het algehele welzijn. Het heeft een positieve invloed op: het algemene krachtgevoel, vermoeidheid,  de (verdieping van) ademhaling, de slaapbevordering, je stemming en tevens op de psyche. Uit onderzoek blijkt hoe belangrijk aanraking is, huidcontact werkt namelijk helend.

 

 

Moment voor jezelf  – Aandacht – Mindfulness – Ruimte – Rust – Ontspanning

Massagetherapie

Het woord therapie kan zwaar of zelfs complex klinken, dat is het niet. Massagetherapie is gericht op bewust ervaren wat je denkt en voelt. Je lichaam is hierbij een belangrijke graadmeter. Het is dus een lichaamsgerichte therapie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verschillende massagetechnieken. Voorafgaand aan iedere behandeling bespreken we jouw thema en behoefte op dat moment. Hierna volgt de behandeling die volledig is afgestemd op jou.

Herken je jezelf in onderstaande klacht of hulpvraag plan dan nu je afspraak.

-je ervaart stress, vermoeidheid of burn-out klachten
-je hebt fysieke klachten
-je hebt het idee dat je teveel in je hoofd leeft en je wilt meer in contact zijn met je lichaam
-als je moeite hebt om echt contact te maken met jezelf en je eigen gevoel / emoties
-als je niet het gevoel hebt dat je tot rust komt en continu ‘aan’ staat
-je niet meer voldoende kunt ontspannen
-regelmatig last hebt van hoofdpijn
-heb je last van slapeloosheid
-voel je je futloos of juist hyperactief
-voel je je onrustig

Massagetherapie brengt lichaam en geest weer in balans.

Massage voor jou

Bij massagetherapie wordt de massage elke keer opnieuw afgestemd op wat jij nodig hebt. Geen enkele massage is daarom hetzelfde. Vaak bestaat een massage uit een combinatie van onderstaande technieken.

Weer in verbinding komen met je lijf en daarbij totale ontspanning van lichaam en geest ervaren. Dit kan met een 100% natuurlijke essentiële olie naar keus voor een nog diepere werking, hotstones of een warme massageolie. Vaak is dit in combinatie met mindfulness massage, ademhaling en verschillende pulse technieken

Wanneer jij spanning in je spieren of een pijnlijke lichamelijk klacht ervaart zullen er wanneer nodig ook klachtgerichte technieken toegepast worden zoals triggerpoint massage, Facia release en Deep Tissue. Het doel is om op een pijnloze manier de spieren weer te laten ontspannen en de klacht te verminderen of zelfs te verhelpen.
Ervaar je veel hoofdpjin, dan zal de massage hierop toegespitst worden met enkele hoofpijn verlichtende grepen. Voor alle fysieke klachten geldt dat de klacht behandeld wordt en daarbij ook wordt gekeken naar waar de klacht vandaan komt. Zowel lichamelijk als mentaal.

Wees lief voor je lichaam en ontdek de kracht van massagetherapie.

Kindermassage

Ook de kleine bengels zijn welkom bij Mindful Moments Massages. Heerlijk een half uurtje of een uurtje wegdromen. Ook kinderen willen graag een momentje ontsnappen aan de drukte van de dagelijkse dingen.

Al vanaf de geboorte speelt liefdevol aanraken een belangrijke rol. Een knuffel voor het slapen gaan, als troost of gewoon tussendoor. Aanraken en massages hebben een kalmerende en ontspannende werking op het lichaam. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die regelmatig gemasseerd worden beter slapen en leren, zich meer bewust zijn van hun lichaam, eigen grenzen en die van anderen beter respecteren. Daarbij zijn ze emotioneel sterker en hebben ze meer weerstand.

Kindermassage is voor ieder kind prettig. Het is ook een hulpmiddel als jouw kind 1 van onderstaande punten ervaart.
-moeite met concentreren
-slecht in slaap komen of vaak wakker gedurende de nacht
-huilerig en snel geïrriteerd
-vaak hevige driftbuien
-lusteloos en vermoeid
-hyperactief
-regelmatig ziek of verkouden
-angst en onzekerheid
-afzonderen en terugtrekken
-groeipijnen

Herken je jouw kind in één of meerdere bovengenoemde punten? Dan kan kindermassage een positieve bijdrage leveren zodat jouw kind zich weer fijn voelt.

Kindermassage Etten- Leur is voor kinderen vanaf 4 jaar. De ouder/ verzorger is hier altijd bij aanwezig.  De massage begint spelenderwijs zodat het kind rustig kan wennen. Dit is vaak in samenwerking met massagekaarten. Vervolgens wordt er in samenspraak met het kind afgesproken om de rug, gezicht, buik, armen, benen en voeten te masseren met olie. De massage kan, wanneer gewenst door het kind, ook met de kleding aan.

Zwangerschapsmassage (na 15 weken)

Deze massage wordt gegeven in zijligging. De zwangerschapsmassage heeft een ontspannende en kalmerende werking. Als jij ontspannen bent, voelt jouw kindje dat ook.

Een zwangerschapsmassage….
– brengt het zenuwstelsel tot rust
– heeft een positieve werking op je mentale gezondheid
– verhoogd je weerstand
– verbeterd bloedcirculatie. Afvalstoffen kunnen sneller het lichaam verlaten
– verbeterd het vocht afvoeren
– verlicht pijnklachten
– bevorderd de nachtrust

Een zwangerschapsmassage is het ultieme rustmoment voor moeder en kind.

Voetmassage

Onder je voet bevinden zich vele drukpunten, ook wel reflexzones genoemd. Deze reflexzones corresponderen met alle organen, klieren, spieren, botten en zenuwen in ons lichaam. Door de voetreflexzones te masseren worden de organen en bloedsomloop gestimuleerd, afvalstoffen afgevoerd en je zelf genezend vermogen wordt in werking gezet. Daarnaast is het ook een goede manier om mentaal te ontspannen en het algemene gevoel van welzijn te verbeteren.

Deze massage begint met een ontspannen voetbad, Hierbij wordt gebruik gemaakt van zeezout, magnesium of een 100% natuurlijke etherische olie. Na het voetbad volgt een ontspannen voetmassage. Tijdens de massage wordt gebruikgemaakt van een olie of crème. Tijdens de behandeling lig je, geheel gekleed, op je rug op de massagetafel.