Welke Massage past bij jou?

Zelfzorg kan op vele manieren. Een combinatie van gezonde voeding, beweging en me-time heeft een positief effect op lichaam en geest.

Quality time met jezelf kan op vele manieren en het nemen van een massage is er één van. Even een moment voor jezelf, ontspannen, je weerstand verhogen of korte metten maken met vervelende lichamelijke klachten; er zijn genoeg redenen om een massage te boeken! Ontdek welke massagevorm het beste bij jou past en maak direct (online) een afspraak of kennismaking.

Voorafgaand aan iedere afspraken bespreken we waar jij op dat moment behoeft aan hebt. Het is dus niet noodzakelijk om op voorhand al te weten wat voor soort massage je wilt kiezen.

 

 

Moment voor jezelf  – Aandacht – Mindfulness – Ruimte – Rust – Ontspanning

Massagetherapie

Het woord therapie kan zwaar of zelfs complex klinken, dat is het niet. Massagetherapie is gericht op bewust ervaren wat je denkt en voelt. Je lichaam is hierbij een belangrijke graadmeter. Het is dus een lichaamsgerichte therapie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verschillende massagetechnieken. Voorafgaand aan de eerste behandeling vindt een intake gesprek plaats om de klachten te bespreken. Gedurende de vervolgafspraken zullen we altijd eerst de voortgang bespreken. Hierna volgt de behandeling.

Herken je jezelf in onderstaande klacht of hulpvraag plan dan nu je afspraak.

-je ervaart stress, vermoeidheid of burn-out klachten
-je hebt fysieke klachten
-je hebt het idee dat je teveel in je hoofd leeft en je wilt meer in contact zijn met je lichaam
-als je moeite hebt om echt contact te maken met jezelf en je eigen gevoel / emoties
-als je niet het gevoel hebt dat je tot rust komt en continu ‘aan’ staat
-je niet meer voldoende kunt ontspannen
-regelmatig last hebt van hoofdpijn
-heb je last van slapeloosheid
-voel je je futloos of juist hyperactief
-voel je je onrustig

Massagetherapie brengt lichaam en geest weer in balans.

Ontspanningsmassage

Ervaar een totale ontspanning van lichaam en geest. Dit kan eventueel met een 100% natuurlijke essentiële olie naar keus voor een nog diepere werking, hotstones of een warme massageolie. Het doel van deze massage is pure ontspanning en naar behoefte kunnen spierknopen weggemasseerd worden.

De effecten van een ontspanningsmassage zijn groot. Direct én ook op langere termijn. Je voelt je fitter, stress wordt verminderd, en je hebt meer energie. Daarbij heeft het ook een positief effect op concentratie, geheugen, prikkelverwerking, een vol hoofd, het afweersysteem en spijsvertering. Je lichaam en geest hebben ontspanning nodig om lichamelijke en mentale klachten te voorkomen.

Voorafgaan aan de massage bespreken we waar jij behoefte aan hebt. Hier zal de massage op aangepast worden door middel van verschillende massagetechnieken met een ontspannende werking.

Een ontspanningsmassage is geen “aaimassage”. Samen zullen we de gewenste massagedruk bepalen voor de ultieme ontspanning.

Wees lief voor je lichaam en ontdek de kracht van een ontspannende massage.

 

Hoofdpijnmassage

Regelmatig last van hoofdpijn? Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht en is erg vervelend! Helemaal als het je ook nog eens beperkt in je dagelijkse bezigheden. Er zijn vele manieren om hoofdpijn te verminderen of er helemaal vanaf te komen. Massage is daar één van. Deze massage zorgt ervoor dat de spieren soepel worden en daardoor is er minder kans op verkramping van de spieren. Het bevordert de doorbloeding en daardoor ook de zuurstoftoevoer naar het hoofd. Daarnaast werkt de massage ook erg ontspannend en vermindert het stress en drukte. De behandeling duurt ongeveer een half uur waarbij de schouders, nek en het hoofd worden gemasseerd.

Massage kan hoofdpijn klachten verminderen of zelfs laten verdwijnen. Wel is het belangrijk om ook de oorzaak van hoofdpijn te achterhalen. Zodra de oorzaak wordt aangepakt zal het resultaat van de massage groter zijn. Er zijn verschillende oorzaken van hoofdpijn;
-te weinig vocht binnengekregen
-stress / Spanning
-een slechte houding
-slaaptekort
-te weinig lichamelijke beweging
-trauma aan het hoofd
Maar ook bepaalde aandoeningen kunnen hoofdpijn veroorzaken, zoals bijvoorbeeld hart- en vaataandoeningen, hoge of lage bloeddruk, menstruatie problemen en bloedarmoede. Soms kunnen zelfs bepaalde voedingsstoffen voor hoofdpijn zorgen.

Klachtgerichte massage

Ervaar jij spanning in je spieren of zelfs in je hoofd? Manifesteert dit in lichamelijke klachten? Dan past deze massage bij jou. Samen zullen we bespreken wanneer de klacht begonnen is en hoe zich dat nu uit. Tijdens de massage zullen verschillende technieken toegepast worden. Door middel van deze holistische kijk wordt de klacht en de oorsprong van de klacht behandeld.

Deze massage is effectief bij verschillende type spierklachten zoals; vermoeide spieren, gevoelige benen, pijnlijke rug, schouders en/of nek. Daarnaast heeft het een ontspannende werking en word

Zwangerschapsmassage (na 15 weken)

Deze massage wordt gegeven in zijligging. De zwangerschapsmassage heeft een ontspannende en kalmerende werking. Als jij ontspannen bent, voelt jouw kindje dat ook.

Een zwangerschapsmassage….
– brengt het zenuwstelsel tot rust
– heeft een positieve werking op je mentale gezondheid
– verhoogd je weerstand
– verbeterd bloedcirculatie. Afvalstoffen kunnen sneller het lichaam verlaten
– verbeterd het vocht afvoeren
– verlicht pijnklachten
– bevorderd de nachtrust

Een zwangerschapsmassage is het ultieme rustmoment voor moeder en kind.

Kindermassage

-moeite met concentreren
-slecht in slaap komen of vaak wakker gedurende de nacht
-vaak ziek of verkouden
-rusteloos
-hyperactief
-last van groeipijnen

Herken je jouw kind in één of meerdere bovengenoemde punten? Dan kan kindermassage een positieve bijdrage leveren zodat jouw zoon / dochter zich weer fijn voelt. Al vanaf de geboorte speelt liefdevol aanraken een belangrijke rol. Een knuffel voor het slapen gaan, als troost of gewoon tussendoor. Aanraken en massages hebben een kalmerende en ontspannende werking op het lichaam. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die regelmatig gemasseerd worden beter slapen en leren, zich meer bewust zijn van hun lichaam, eigen grenzen en die van anderen beter respecteren. Daarbij zijn ze emotioneel sterker en hebben ze meer weerstand.

Kindermassage Etten- Leur is voor kinderen vanaf 4 jaar. De ouder/ verzorger is hier altijd bij aanwezig.  De massage begint spelenderwijs over de kleren zodat het kind rustig kan wennen. Dit is vaak in samenwerking met massagekaarten. Vervolgens wordt er in samenspraak met het kind afgesproken om de rug, gezicht, buik, benen en voeten te masseren met olie.

Voetmassage

Onze voeten hebben gedurende de dag ontzettend veel te verduren. Onze voeten zitten vaak opgesloten in schoenen en dragen ons gehele lichaamsgewicht terwijl we staan, lopen en rennen. Vaak leg je elke dag wel een aantal kilometer af en daar kunnen je voeten behoorlijk vermoeid door raken. Daarom kunnen ze wel wat extra verzorging en aandacht gebruiken. Daarnaast is het ook een goede manier om mentaal te ontspannen en het algemene gevoel van welzijn te verbeteren.

Onder je voet bevinden zich vele drukpunten, ook wel reflexzones genoemd. Deze reflexzones corresponderen met alle organen, klieren, spieren, botten en zenuwen in ons lichaam. Door de voetreflexzones te masseren worden de organen en bloedsomloop gestimuleerd, afvalstoffen afgevoerd en je zelf genezend vermogen wordt in werking gezet.

Deze massage begint met een ontspannen voetbad, Hierbij wordt gebruik gemaakt van zeezout, magnesium of een 100% natuurlijke etherische olie. Na het voetbad volgt een ontspannen voetmassage. Tijdens de massage wordt gebruikgemaakt van een olie of crème. Tijdens de behandeling lig je, geheel gekleed, op je rug op de massagetafel.